Otoki južne dalmacije iz Trogira T3

Program
1. DAN
TROGIR - SPLIT

Vkrcanje je med 13.00 in 14.00 uro v pristanišču Trogir. Parkiranje je mogoče med 10.00 in 13.00 uro. Parkirajte svoj avtomobil, predstavniki pa bodo vašo prtljago odpeljali v pristanišče. Parkirišče je deset minut hoje oddaljeno od pristanišča (1100 metrov). Po vkrcanju vas bodo sprejeli s pijačo dobrodošlice in prigrizkom, spoznali boste posadko in sopotnike. Prvi postanek bo v enem izmed zalivov na otoku Čiovo, kjer bo prva priložnost za kopanje v kristalno čistem Jadranskem morju. Po prijetnem kopanju in sončenju se odpravimo v Split, naše prvo pristanišče. Mesto, katerega preteklost sega 1700 let v zgodovimo, je bilo nekoč domovanje rimskega cesarja Dioklecijana, danes pa je pod Unescovo zaščito. Po vodenem sprehodu po mestu imate preostanek večera za spoznavanje mesta, navdušilo vas bo živahno mediteransko vzdušje na znameniti splitski rivi. Nočitev v pristanišču Split.

2. DAN
SPLIT - HVAR

Zjutraj bomo zapustili Split in se odpravili proti otoku Hvar. Na poti se ustavimo v samotnem zalivu za kopanje. Na Hvaru se bomo zasidrali v hvarskem pristanišču, v istoimenskem glavnem mestu otoka. Pristanišče se nahaja ob vznožju osupljive trdnjave, ki ponuja spektakularen pogled na odprto morje in Paklene otoke. Če bo le mogoče se bomo zasidrali v  pristanišču Hvar in tukaj prenočili, kar je pogojeno s številom ladij, ki so že zasidrane v pristanišču. v nasprotnem primeru pa bomo zjutraj odpluli na Hvar, tako boste imeli dve uri za raziskovanje mesta. 

3. DAN
HVAR - MLJET

Pluli bomo ob južni obali otoka Korčula, se ustavili v enem od številnih zalivov za kopanje, nato pa nadaljujemo do naslednjega pristanišča, Pomena ali Polače, na otoku Mljet. Del otoka je razglašen za narodni park, dve sladkovodni jezeri (na večjem je otok z nekdanjim samostanom) ozek kanal povezuje z morjem. Ne zamudite priložnosti in obiščite narodni park (cena vstopnice vključuje izlet z ladjo do otočka s samostanom, doplačilo okoli 17 € na licu mesta). Priporočamo kopanje v slanih jezerih, katerih temperatura je vedno za približno 2 °C višja od temperature morja. Nočitev v Pomeni ali Polačah.

4. DAN
MLJET - DUBROVNIK

Zjutraj zapustimo Mljet in nadaljujemo plovbo. Po odmoru za kopanje na Elafitskih otokih vstopimo v pristanišče Dubrovnik okoli 16:00 ure. Mesto Dubrovnik razkriva svoje znamenitosti kot edinstven muzej na prostem. Ko prispemo v Dubrovnik, se lahko pridružite vodenemu ogledu zgodovinskega mestnega jedra z izjemnim obzidjem. Središče mesta je le nekaj minut vožnje z avtobusom. Avtobusno postajališče se nahaja v bližini pristanišča, avtobus odhaja vsakih deset minut, zadnja vožnja je okoli dveh zjutraj. Vstopnice lahko kupite na kiosku (12 kun / vožnja) ali na avtobusu (15 kun / vožnja). Po vodenem ogledu mesta boste imeli dovolj časa za samostojno odkrivanje biserov Dubrovnika. Neizogibni sprehod po Stradunu, ogled mestnega obzidja, ogled znamenitosti ali vožnja z žičnico na 415 metrov visok Srđ, od koder se odpira čudovit razgled na staro mestno jedro in morje.

5. DAN
DUBROVNIK - KORČULA

Naše križarjenje se nadaljuje proti severozahodu, prvi postanek je v zalivu na Elafitskih otokih za kopanje in sončenje, nato pa odplujemo proti otoku Korčula, našemu naslednjemu pristanišču. Korčula je znana kot eno najlepših starih mest v Dalmaciji, in ker spominja na trdnjavo, jo pogosto imenujejo "Mali Dubrovnik". Nočitev v domačem kraju slavnega pomorščaka in pustolovca Marka Pola.

6. DAN
KORČULA - BRAČ

S plovbo ob hribovitem polotoku Pelješac se približamo otoku Braču. Na poti se ustavimo v enem izmed čudovitih skritih zalivov za morske užitke. Brač je znan kot eden največjih otokov na celotnem Jadranu. Nočitev v enem izmed ljubkih krajev na severnem delu otoka - popolna kulisa za nocojšnjo Kapetanovo večerjo.

7. DAN
BRAČ - TROGIR

Zapustimo Brač in se po odmoru za kopanje v zalivu na otoku Čiovo poslovimo od dalmatinskih otokov in se vrnemo na izhodišče našega potovanja, v Trogir, katerega lepo staro jedro je pod Unescovo zaščito. Udeležite se vodenega sprehoda po mestu po vijugastih ulicah in spoznajte vpadljive zidove, zvonike, cerkve, freske in oboke. Pokukajte na izjemna starodavna dvorišča. Sprostite se in uživajte v zadnji noči križarjenja z romantično večerjo v eni izmed številnih restavracij v Trogirju.

8. DAN
TROGIR

Po zajtrku izkrcanje do 9:00 ure.


Cena vključuje:

  • 8 dnevno križarjenje po programu
  • nastanitev v kabini pod palubo / na palubi
  • Polpenzion: večerja prvi dan, samopostrežni zajtrk in kosilo s 3 hodi ostale dneve, zajtrk zadnji dan križarjenja
  • prigrizek ob prihodu
  • Kapitanovo večerjo
  • menjava brisač po potrebi (brisače za plažo niso vključene)
  • Voden ogled mesta Split, Dubrovnik in Trogir (izleti bodo vodeni v slovenskem ali hrvaškem jeziku pri min. 6 prijavljenih potnikih, v nasprotnem primeru so izleti vodeni v angleškem ali nemškem jeziku).


Doplačilo na licu mesta: Pristaniška in turistična taksa: 28 € po osebi, 14 € za otroke do 11 let.

Parkirno mesto: 350 kn (cca. 47 €) - obvezna je rezervacija, plačilo na licu mesta.

Obiščite nas v vam najbližji poslovalnici

Naše poslovalnice