Mallorca za aktivne s posebnim letalom

Opis

1. dan: SLOVENIJA - PALMA

Zbor na letališču JP Ljubljana. Predvidoma v dopoldanskih urah polet s posebnim letalom na otok Majorka. Po pristanku si bomo ogledali glavno mesto otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Ogledali si bomo nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, enkratno katedralo iz 14 stoletja, palačo Almudaina, danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici si bomo vzeli čas za razvajanje. V eni izmed številnih kavarn, lahko pokusite tudi lokalno specialiteto – ensaimado. Katedrala Sa Seuena predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji in verjamemo, da bo navdušila tudi vas. Nekaj prostega časa in popoldne nastanitev v letoviškem središču.

2. dan: PALMA- IZLET/POHOD v SERRA DE TRAMUNTANA

Majorka ni le otok sonca, plaž in sangrije. Je raj za pohodnike, z mnogimi urejenimi in označenimi pohodnimi potmi različnih zahtevnostnih stopenj. Čudovita Serra de Tramuntana je leta 2011 uvrščena na seznam Unescove kulturne dediščine. Impresivna gorska skupina doseže skoraj 90 km dolžine in se vleče vse od kraja Andratx na jugozahoda, do rta Cap de Formentor na skrajnem severu otoka.  Serra predstavlja preplet spokojne podeželske pokrajine, dveh jezer, zanimivih skulptur, ki jih je ustvarila narava ter zgodovinskih mest in vasi, ki jih je vredno obiskati (Deià, Valldemossa, Fornalutx in Sóller). Vožnja v kraj Alaro, tradicionalno otoško mesto s sproščenim ritmom življenja  v mirni dolini južno od Serra de Tramuntana. Mesto je odlično izhodišče za raziskovanje in izlete v Serra de Tramuntana. Prijeten treking v čudoviti naravi . Popoldne povratek v letoviško središče.

3. dan: PALMA- (IZLET V VALLDEMOSO IN SOLLER)

Prost dan za uživanje ali kopanje, sprehode. Za doplačilo priporočamo izlet v Valldemoso in Soller Valldemosa je kraj, ki bo za vedno ostal povezan s pisateljico George Sand, saj je tu preživela zimo 1838/39. Za mnoge pa bolj znan in zanimiv Frederic Chopin, ki je skupaj s pisateljico bival v kartuzijanskem samostanu. Ogled samostanu v katerem najbolj navduši lekarna iz 17. stoletja z zanimivimi medicinskimi pripravki. Sprehodili se bomo tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Santé Catalane Tomas. Ustavili pri bomo pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy, in obiskala Ludvika Habzburškega, ki si je nedaleč stran postavil palačo. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se bomo popeljali do Port Soller in od tam nazaj avtobusom v hotel. Zvečer priporočamo ogled predstave flamenka (doplačilo).

 

4. dan: PALMA - IZLET/POHOD v SERRA DE TRAMUNTANA

Še enkrat se bomo podali v Serra de Tramuntana in uživali v enkratni naravi in razgledih. Skupina pohodnikov se bo podala na skrajni severovzhodni del otoka, na skrajni del Serra de Tramuntana do polotoka Cap de Formenter. Tu se srečata gora in morje. Dramatična pokrajina s prepadnimi stenami, ki se dvigajo do 400 m and morjem in iz katerih rastejo borovci,ti pa nudijo zatočišče številnim pticam. Cap de Formentor je 20 km dolg polotok, severno od mesteca Port de Pollenca, ki je odlično izhodišče za različne pohode. Navdušeni in prijetno utrujeni se bomo popoldne vrnili v hotel.

5. dan: PALMA - SLOVENIJA

Dan za uživanje in prosto do odhoda na letališče. Po dogovoru z vodnikom možnost različnih aktivnosti. Polet V Ljubljano predvidoma v popoldanskih urah.

Opomba

OPOMBA V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Razpored ogledov po dnevih se lahko spremeni.

Pohodniki z manj kondicije se boste podali lahko samo na krajše sprehode.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • na posameznem avtobusu med 25 in 44 potniki 60 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin: pribl. 30 - 45 € 

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 89€
 • polpenzion v hotelu/restavraciji: 48 € 
 • izlet po Majorki (Valdemosa in Soller): 45 € (vključen prevoz s tramvajem)
 • OPOMBA: (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 20 potnikov)
 • hotel 4* 60 € (23., 27.04 in 15.05.)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 


TURISTIČNA PRISTOJBINA (plačilo ob prihodu v hotel): 
Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:
  -  2 EUR / osebo / dan za objekte 1-2*
  -  3 EUR / osebo / dan za objekte 3-4*
  -  4 EUR / osebo / dan za objekte 5*

Podatki so informativne narave in se lahko spremenijo glede na sprejeto zakonodajo države.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • štiri nočitev z zajtrki v hotelih 3*,
 • izlete in prevoze po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

 

 

Opis je informativne narave, točen opis organizatorja vam je na voljo pri posamezni ponudbi.

Preberi več

Filtri

Časovni termin

Ponudbe

Datum odhoda: 24.06.2021

Datum prihoda: 28.06.2021

5 nočitev | Organizator: SLO organizator

Opis ponudbnika
cena na osebo 599 € Pošlji povpraševanje

Datum odhoda: 18.09.2021

Datum prihoda: 22.09.2021

5 nočitev | Organizator: SLO organizator

Opis ponudbnika
cena na osebo 599 € Pošlji povpraševanje

Datum odhoda: 27.10.2021

Datum prihoda: 31.10.2021

5 nočitev | Organizator: SLO organizator

Opis ponudbnika
cena na osebo 599 € Pošlji povpraševanje

Datum odhoda: 14.04.2022

Datum prihoda: 18.04.2022

5 nočitev | Organizator: SLO organizator

Opis ponudbnika
cena na osebo 599 € Pošlji povpraševanje

Obiščite nas v vam najbližji poslovalnici

Naše poslovalnice